Tarragona acollirà entre el 7 i el 23 d’octubre les VII Jornades Gastronòmiques Romesco. Tot i ser el Serrallo el km 0 d’aquest plat mariner, dins el cicle també s’inclouen restaurants del centre i la part alta, així com dels barris de Ponent i Llevant, fins a un total de 19 establiments.

Un punt clau de les jornades és el maridatge, i, per segon any, serà a càrrec de vins de raïm Macabeu, amb D.O. Tarragona. El president del Patronat de Turisme i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, n’ha destacat la importància i ha definit el maridatge, 100% tarragoní, com a perfecte.

Per la seva banda, el propietari del restaurant Xaloc del Serrallo, Xavier Veciana, ha volgut fer una crida a la creació d’un Consell Regulador del Romesco, per assegurar que la salsa es manté en el temps. El president de l’Associació d’Empresaris Hotelers de Tarragona, Javier Escribano i Pau Ricomà han recollit la proposta de Veciana. De moment, però, conviden la ciutadania a gaudir de les jornades gastronòmiques del romesco.