El grup municipal del PSC defensa que la zona de baixes emissions que vol instaurar el govern municipal només té sentit si s’acompanya de la gratuïtat de l’autobús municipal. Segons la consellera del Grup Municipal Socialista, Begoña Floria, si es busca que les mesures que s’apliquen per lluitar contra el canvi climàtic siguin socialment justes i no generin més desigualtats, s’ha d’incloure la perspectiva de la gratuïtat al transport municipal.

Floria explica que les famílies amb menys recursos són les que tenen més dificultats de renovar el seu automòbil i, per tant, se’ls hi ha de donar una alternativa efectiva. També demanen alternatives al plantejament de la reducció de la circulació dels cotxes més contaminats.

Floria diu que les famílies amb rendes més baixes són les que tenen els cotxes més antics i, per tant, cal donar-los també una alternativa. Els socialistes tarragonins creuen que el govern municipal hauria de tenir com a prioritat la gratuïtat del transport públic de la ciutat.

Floria creu que davant l’oportunitat que generen els fons Next Generation, l’Ajuntament
hauria d’incorporar el projecte del bus gratuït a la iniciativa de les ZBE per demanar el finançament corresponent.