Acaben les pràctiques dels alumnes de pintura l’Institut Pere Martell a les instal·lacions del Port de Tarragona. 12 estudiants van iniciar el passat 12 de maig les sessions en empresa. El resultat dels treballs, que han dut a terme els dotze joves de formació professional de pintura, ha estat “excel·lent” en paraules del coordinador del Port de les pràctiques, Pablo Pedro González.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i la directora del Centre d’Estudis Marítims de l’Autoritat Portuària (CEMAPT), Neus Pàmies, han volgut agrair-los personalment el treball i la implicació en la restauració, conservació i manteniment que han dut a terme en diferents espais del recinte portuari i a l’entorn Port i Ciutat.

El darrer dia de la seva formació pràctica, representants de l’equip directiu i del professorat de l’Institut Pere Martell, han acompanyat el president Cruset, a la directora del CEMAPT, Pàmies, i al responsable dels estudiants al Port Tarragona i responsable de Manteniment de la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port, Pablo Pedro González, per visitar els espais que els joves han renovat, modernitzat i restaurat.

El recorregut per conèixer el resultat de les principals feines desenvolupades per part dels estudiants ha inclòs la neteja i pintura de les carpes del pàrquing del Port, el condicionament i pintura de l’espai cultural de l’Arxiu del Port i la numeració de les més de 300 casetes del Dic de Llevant. Cal afegir també tasques de pintura i millora a les casetes situades a prop del nou Moll de Balears, la reparació i rehabilitació d’elements decoratius de les rotondes del Port que compten amb conjunts escultòrics formats per norais, un carretó elevador, una àncora, una cullera de grua, etc. El pilar de l’eix transversal, el monument del moll de la Química, el transformador ubicat a l’interior del recinte portuari i, finalment la locomotora del tren situat a l’entrada del Serrallo, també han estat feines de conservació realitzades durant la seva estada al Port.

Més notícies: