L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, han signat aquest divendres un nou acord marc de col·laboració entre ambdues institucions per continuar treballant junts en la millora de l’experiència de la visita al Patrimoni Mundial de Tàrraco.

Tant l’Ajuntament de Tarragona com el Departament de Cultura conflueixen en l’interès de donar major protecció al patrimoni de Tàrraco i millorar-ne la seva gestió. L’alcalde de Tarragona ha destacat que “calia invertir en Patrimoni i des de la conselleria s’ha avançat molt en diferents projectes, com la gran restauració de l’Amfiteatre” però també, ha afegit que “han encarrilat deutes històrics de la ciutat, que sols no hauríen pogut fer i que amb l’impuls de la Generalitat, així com la col·laboració d’altres administracions, han sabut revertir”.

Mitjançant convenis específics, aquesta nova col·laboració persegueix diversos objectius tant pel que fa a la gestió del patrimoni de Tàrraco com a la seva conservació i difusió.

“És per aquest motiu, que es fa imprescindible el treball en comú en aquest àmbit”, ha declarat Sònia Hernández, directora general del Patrimoni Cultural. “Refermem l’acord signat el 2015 entre ambdues institucions signant avui un de nou que fixa el marc general de col·laboració que consolidi el patrimoni mundial de Tàrraco com a producte cultural, educatiu i turístic”.

En l’àmbit de la governança i la gestió, es vol promoure una coordinació en la gestió dels elements que integren la declaració de Patrimoni Mundial de Tàrraco i aquells altres bens que, de mutu acord, considerin adients.

En l’àmbit de la protecció, conservació i difusió, tant l’Ajuntament de Tarragona com el Departament de cultura treballaran per tal que Tarragona esdevingui una ciutat de referència, en matèria de protecció, conservació i difusió patrimonial i que aquest serveixi per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i que sedueix les persones visitants d’arreu.

Finalment, en l’àmbit de la difusió, es continua treballant en l’elaboració d’una proposta coherent que expliqui el Patrimoni Mundial de Tàrraco a través dels museus d’Història i el Nacional Arqueològic de Tarragona, així com en la implementació d’un sistema comú d’acollida, informació i tarifes per a la visita al Patrimoni Mundial de l’antiga Tàrraco.

Cal recordar que des del 2015 s’ha treballat en la restauració, millores museogràfiques i adequació per a la visita d’elements patrimonials tan importants com el teatre romà de Tarragona així com en la vil·la romana dels Munts. Així, es continua treballant en aquesta posada a punt de tot el patrimoni mundial de Tàrraco amb el gran projecte de reforma museogràfica que s’està duent a terme a la seu central del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a la Plaça del Rei, i el projecte de rehabilitació i millora museogràfica de la necròpolis paleocristiana de Tarragona.

Recentment, s’ha inaugurat el videomapatge de la volta del Pallol, que és la primera fase del projecte Porta Tàrraco, amb la millora de la visita turística a la ciutat, s’estan duent a terme restauracions a l’amfiteatre i al Pretori i s’inicia ara el projecte de remodelació del Fòrum de la Colònia.

Més notícies: