La Mancomunitat de Residus urbans del Camp de Tarragona ha signat aquest dijous un conveni per a la gestió, ordenació i racionalització del tractament de la fracció orgànica recollida selectivament i de la fracció resta al Camp de Tarragona. Ho ha fet amb l’Agència de Residus de Catalunya i els consells comarcals del Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà.
L’acord marc estableix la cooperació mútua dels ens i la coordinació de les plantes públiques de tractament de residus. A més, vol aconseguir un únic preu de tractament de la fracció resta, incloent-hi aquesta i la gestió de la seva fracció de rebuig, mitjançant la valorització energètica.
Les infraestructures que cal coordinar són la planta de valorització energètica de la Mancomunitat, la planta de tractament de Botarell i la de l’Espluga de Francolí. A aquestes caldrà afegir les que es troben actualment en execució o en estudi. És el cas, pel que fa a la fracció resta, de la planta de tractament del Tarragonès, de la Mancomunitat, i els centres intermedis del Baix Penedès i de l’Alt Camp, que actuaran com a integradors dels fluxos de residus d’aquestes dues comarques. Pel que fa a la fracció orgànica recollida selectivament, està planificat augmentar la capacitat de la planta de Botarell i millorar els processos de la de l’Espluga de Francolí.
El president de la Mancomunitat de Residus urbans del Camp de Tarragona i alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat el conveni amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i presidenta de l’Agència de Residus de Catalunya, Teresa Jordà i Roura i els consellers comarcals.