El sector pesquer denuncia el «xantatge» que està patint per condemnar-lo a mort al Mediterrani. Els armadors reben amb desànim l’acord tancat a Brussel·les per mantenir els dies d’activitat i pensen que l’ofici, entès com a tal, té els dies comptats. Els restauradors alerten, també, de les conseqüències que tindrà en termes de preu i de pèrdua de qualitat.

L’Agustí Bondia és patró històric de l’arrossegament a Tarragona. Afirma que propostes com la que s’ha debatut a la Comissió Europea ja se l’esperaven «perquè hi ha interessos ocults per carregar-se el sector».

Bondia ha explicat a Tarragona Ràdio que al Mediterrani hi ha peix -fins i tot més que fa deu anys-, que estan fent els deures però que tot i així són víctimes d’un «xantatge» per fer-los plegar. Diu que moltes de les mesures proposades no les podran aplicar perquè «poden tenir sentit a l’Atlàntic però no aquí». I ha volgut enviar un missatge molt clar a les autoritats competents: la pesca ja està tocada de mort i els que queden han de poder jubilar-se amb dignitat.

La preocupació s’estén entre els sectors satèl·lit a la pesca. És el cas dels restauradors, que recorden que s’està atacant els seus proveïdors de peix fresc i de proximitat. Claudi Bonachí, del restaurant Can Bonachí, alerta que si manca peix haurà de venir de més lluny i que serà més car i de menys qualitat.

Actualment, al Serrallo ja només queden 23 embarcacions que es dediquen a l’arrossegament.