Arriba l’estiu i, amb el canvi d’estació, som molts els que creiem que és un bon moment per a preparar el nostre cos per la calor. Aquesta és l’època de l’any en la que augmenten els anuncis de processos de neteja o de depuració de l’organisme, una estratègia que, segons la nutricionista Lola Simón, “no funciona si no s’apliquen pautes saludables de manera constant”.
“No existeixen els aliments miracle, sinó pautes estables que incideixen en la nostra salut”, explica Simón, al mateix temps que reitera que “és important fer esport, no fumar ni beure, evitar l’estrès crònic i tenir una dieta variada perquè el nostre cos estigui sa”. Segons el que aconsella la nutricionista, és tan important fer esport com garantir una dieta equilibrada en la que hi hagi una ingesta de 5 peces de fruita i verdura diàries, tres peces de fruita i dues de verdures, una crua i una cuita”.
Segons explica, és ara, a la primavera, quan sorgeixen més dietes i productes destinats a ‘depurar’, un concepte que, segons Simón, és menys exacte que ‘desinflamar’, que fa referència a reduir la inflamació dels teixits del cos, que és el responsable indirecte de moltes malalties cardiovasculars, la obesitat i certs tipus de càncers.
Com podem, doncs, baixar inflamació? “Cal cuidar l’organisme sempre però, de manera puntual, podem introduir algun tipus de beguda i infusió que ens ajudarà només si el nostre estil de vida és sa”, explica Simón, que proposa una recepta fàcil de fer a casa per tal d’ajudar al nostre cos a desinflamar-se.
Beguda anti-inflamació
Necessitarem dos manats d’api (tronxo i fulles), cinc pastanagues, un ramet de julivert, un grapat d’espinacs frescos i/o dent de lleó. Es pot afegir també gingebre i cúrcuma si se’n té.
Cal moldre ben fi en una batedora tant l’api com la pastanaga i posar-los a bullir en un litre d’aigua. Deu minuts després hi afegim la resta d’ingredients i ho bulim deu minuts més, que serà quan ho colarem i ho prepararem per a prendre-ho. Se’n pot consumir un parell de gots cada dia, abans de dinar i de sopar, durant unes vuit setmanes.
![](https://www.tarragonaradio.cat/wp-content/uploads/2021/05/green-soup-261183_960_720.jpg)