Els hotelers i hostalers de la província de Tarragona esperen poder allargar la temporada estival fins als mesos d’octubre i novembre. El seu objectiu és “desestacionalitzar” el turisme per poder gaudir de més mesos d’activitat. Sobre la temporada entrant, confien que serà “millor” que la de l’any passat i tenen la vista posada en l’arribada del turisme estranger. Tot i això, serà el nacional i el de proximitat el que es tornarà crucial per poder assolir bons nivells d’ocupació.

El representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria (AEH) a Reus, Magdaleno Pareja, ha indicat que “tenim un clima bo i es podria allargar la temporada d’estiu pràcticament tot el mes d’octubre i novembre, per poder aconseguir desestacionalitzar la zona“. Pareja ha recalcat la importància de mantenir els negocis oberts i ha demanat que la Generalitat els deixi treballar “amb continuïtat”. “Hem demostrat que som negocis segurs i que sabem com hem de fer les coses perquè no hi hagi contagis. El que no podem fer és tancar el negoci”, ha recalcat.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, s’ha mostrat esperançat per la nova temporada. “Creiem que serà una bona temporada. Ens pot afavorir el turisme de proximitat”, ha dit. Sobre el comportament d’aquests turistes, Pintado ha recalcat que “són d’anar a última hora” i per això és optimista amb els números de reserves. Tot i això, ha reconegut que el turisme estranger és “molt important”. “Està per veure si finalment aconseguim traslladar confiança als mercats emissors tan necessaris pel territori”, ha dit en aquest sentit.

Convencions i esdeveniments culturals, claus per allargar la temporada

Magdaleno Pareja ha indicat que les convencions empresarials i els esdeveniments culturals urbans són clau per poder allargar la temporada. “Està clar que necessitem eines com aquesta per poder desestacionalitzar el turisme i allargar els mesos de feina”, ha expressat en aquest sentit.