Alumnes de secundària aprenen a tallar eines de pedra amb l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l’IPHES.

A la sessió, van aprendre a identificar els diferents tipus d’eines prehistòriques a través del Bojos per l’Arqueologia. Un programa que es fa en el marc de les sinergies establertes entre tres centres de recerca, amb el suport de Catalunya-La Pedrera.

Els instituts que coordinem la proposta són: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’IPHES, i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, amb seu a Girona.

L’alumnat de secundària ja fa unes setmanes que participa en aquest programa dirigit a fomentar la vocació científica. En la sessió d’aquest dissabte, celebrada a la seu l’IPHES, es van centrar en conèixer la tecnologia lítica. El taller va anar a càrrec de l’arqueòloga de l’IPHES, Amèlia Bargalló. Els joves van descobrir com eren i com s’elaboraven les eines de pedra a la prehistòria.

Els joves estudiants van aprendre com ha evolucionat la tecnologia lítica al llarg de la prehistòria. A més, els van ensenyar com reconèixer aquestes eines lítiques i quines disciplines de l’IPHES intervenen per al seu estudi. Al final de la sessió, els mateixos alumnes van poder fabricar ells mateixos algunes peces.