powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
A través de les investigacions històriques i arqueològiques coneixem els grans fets que van marcar la trajectòria dels ciutadans i ciutadanes que ens van precedir. Però qui explica els fets del dia a dia i com podem conèixer com vivien i treballaven les classes populars?
L’estudi que dirigeix la investigadora Oriane Bourgeon a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) de Tarragona va per aquest camí. Bourgeon, juntament amb el seu equip, lidera un estudi que, precisament, vol investigar quins aliments es comercialitzaven usant àmfores (especialment vi i oli). Les seves investigacions s’adrecen principalment en àrees com la identitat dels homes i dones que hi ha darrere de les economies que van fer fort les províncies d’Hispània en l’antiguitat.
A través de l’estudi de les restes en el marc de l’ICAC, les investigacions de Bourgeon ens ajudaran a descobrir, gràcies a l’estudi combinat de les inscripcions sobre àmfores i esteles, les estratègies econòmiques dutes a terme per aquestes persones, i la seva evolució a través el temps i l’espai; un tema essencial per al coneixement de la història socioeconòmica romana però que ha estat poc explorat fins al moment.
Dins de l’espai ‘Toquem pedra’, parlem amb Bourgeon, investigadora postdoctoral de l’equip en Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA) i ens explica les seves investigacions.