Àngel Xifre treu pit de la feina feta durant els dos anys que ha estat delegat del Govern al Camp de Tarragona. El desplegament del Plaseqta o l’impuls de l’alberg juvenil a la Ciutat de Repòs són algunes de les fites que ha volgut posar de relleu en una darrera entrevista a Tarragona Ràdio.
La xarxa de sensors per detectar substàncies tòxiques en àrees pròximes als polígons petroquímics de Tarragona ja estarà instal·lada a principis de 2025. Així ho ha manifestat Àngel Xifré, fins aquest dimarts delegat del Govern, un càrrec que ha estat ocupant des de l’octubre de 2022 i durant la darrera legislatura amb Pere Aragonès al capdavant.
Precisament la gestió de les emergències químiques i el desplegament del Plaseqta ha estat una de les prioritats. Durant aquests dos anys també s’ha provat i implementat el sistema d’alertes als telèfons mòbils, un avenç molt important, segons Xifré, i que ha d’ajudar, junt amb els simulacres i trobades, a fer pedagogia entre la ciutadania. I és que, mentre ha estat delegat, el pla d’emergències per risc químic s’ha hagut d’activar en tres ocasions.
Una altra de les fites que considera rellevants ha estat el fet d’haver desencallat el futur de la Ciutat de Repòs i de Vacances, que es convertirà en un alberg de joventut, no sense polèmica prèvia. També ha destacat l’acord per reobrir l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra a Les Gavarres. Ha explicat que ahir mateix ja va trucar la nova delegada del Govern, Lucía López Cerdán, per fer el traspàs de competències, i que avui es tornen a reunir i que l’ajudarà en tot allò que necessiti en el nou càrrec.
Xifré admet que li «dol» no haver pogut donar resposta immediata a les necessitats del sector agrari a causa de la sequera, però que hi ha molts projectes en marxa. Per exemple, ha parlat de la feina feta per aconseguir que l’aigua del CAT arribi a l’Espluga de Francolí.