El periodista Antoni Batista, un dels estudiosos més reputats de la Nova Cançó acaba de publicar “La nostra cançó”, amb l’editorial Pòrtic. És un assaig sobre la Nova Cançó, els cantants, les cançons i l’impacte que van tenir als escenaris catalans i d’arreu del món.

De Raimon a Gato Pérez, passant per Serrat, Llach, Maria del Mar Bonet, Guillermina Mota, Núria Feliu, Sisa, La Trinca, Ovidi, Pau Riba, i tants altres cantants que van constituir el moviment artístic de la Nova Cançó. Un moviment que va canviar la fesomia del país i es va obrir portes a nivell internacional, amb els concerts a l’Olympia de París, i moltes gires internacionals.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Batista parla de ‘periodisme de la vivència’, ja que a banda de tenir molt de material de l’època en la que va ser crític musical quan la Cançó estava en els moments més àlgids, coneix els cantants i amb molts d’ells hi té amistat. El punt de partida de l’assaig, segons Batista, és que la cançó catalana és un fenomen de cultura nacional popular de primer ordre, comparable als grans moviments de música popular com la cançó francesa, el rock angloamericà, o la samba brasilera.

El corpus del llibre arrenca als anys 60 del segle passat, i es tanca amb els darrers concerts sobre els escenaris de Lluís Llach, Joan Manel Serrat i Raimon.

Altres notícies: