El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV ha iniciat aquest mes d’octubre la segona campanya d’excavacions al jaciment dels Malladarets, a Alfara de Carles. Descobert el 2014 arran d’una troballa casual d’unes peces de ceràmica que va fer un agent rural, aquest jaciment està situat entre el barranc de la Conca i el de la Vall Cervera. També es tenen indicis que el principal sistema productiu del poblat era la ramaderia.
Els arqueòlegs confessen que encara no tenen molta informació però que el jaciment promet molt per les seves dimensions. Tot i que inicialment es va datar entre els segles VII i VI abans de la nostra era, els arqueòlegs no descarten ampliar la cronologia del jaciment i situar la seva fundació en un període anterior. Això el convertiria en un dels més grans d’aquesta època documentats al sud Catalunya.
Ara per ara, cal destacar la troballa d’alguns elements que s’haurien de datar entre finals de l’Edat del Bronze i la Primera Edat del Ferro, com ara una punta de fletxa de bronze que podria ser del segle VII abans de Crist.