En aquest onzè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens preguntem si és possible reproduir la fotosíntesi d’una manera més eficient i rendible. Pot la Química ajudar-nos a aprofitar millor la llum del sol?.
En aquest onzè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens preguntem si és possible reproduir la fotosíntesi d’una manera més eficient i rendible.
Gairebé acaba el mes de juny i l’arribada de turistes es nota. Sobretot a les platges, on el xivarri de les gavines dóna pas als crits dels nens i el murmuri de banyistes bruns, blancs i socarrats.
Però a banda de per a torrar-nos la pell, fem servir la llum del sol per a munt de coses. Podríem compondre tot un hit estiuenc amb les paraules sol i platja, sol i energia… Posar en marxa l’aire condicionat i rematar-ho amb sostenibilitat, sangria, sol i economia.
Són molts els éssers vius que fan servir la llum solar com font d’energia, i tot gràcies al procés bioquímic que anomenem fotosíntesi.
Nosaltres fem servir les plaques fotovoltaiques sí però, i si donem un pas més enllà i posem en marxa un procés semblant a la fotosíntesi?
Pot la Química ajudar-nos a aprofitar millor la llum del sol?
Avui ho sabrem “Aprenent de la natura: Química i fotosíntesi artificial.”
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Marta Ventosa, product manager del Departament de Projectes de Recerca de l’ICIQ, i amb Sergio Fernández, investigador predoctoral al grup del Professor Julio Lloret-Fillol.
Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.