Arranquem aquest novè capítol a les portes de l’hivern, i enguany a més de la nit de Halloween, celebrarem també amb dolços, somriures i disfresses el retorn de la “Dimecres Addams” i del “Bitelchus“.
Més antigues i també còmiques són “Malson abans de Nadal“ i “Arsènic per compassió”, però enverinar-se no és cap de broma.
De fet, és un drama cada cop més freqüent. Llevat dels residus urbans i els gasos d’efecte hivernacle; sabíeu que els microplàstics ja estan en més de 1.300 espècies d’éssers vius?
Cal prendre consciència i actuar de manera intel·ligent i decidida, però: És possible donar un ús més beneficiós a aquests perillosos contaminats?
Podem produir polímers més útils de manera eficient i sostenible?
Aquest és precisament l’objectiu dels nostres convidats d’avui, els quals, des de l’empresa privada i una institució pública, gestionen projectes de recerca amb materials plàstics.
Serem capaços de remeiar aquest truculent problema gràcies a la química?
Ho descobrirem plegats en: “Aurora i la nit dels plàstics intel·ligents”
Avui busquem el Blau de Prússia amb Xavier Ribera, director de comunicació, relacions institucionals i sostenibilitat de BASF a Espanya i Portugal, i el Dr. José Augusto Berrocal, líder de grup de recerca a l’ICIQ.
Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.