powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

En el 6è capítol ens preguntem si podem ser més eficients per assolir un compromís que faci possible gaudir de la utilitat dels plàstics i minimitzar els efectes nocius del seu mal ús.

Tornem de la Setmana Santa amb molta energia i els ulls plens de paisatges bonics, i això és un tresor, però també és veritat que podem cuidar més i millor del nostre món.

Des de la Mediterrània fins a l’Himàlaia, l’acumulació de plàstics i la seva presència a tot arreu és una trista realitat que representa un dels majors reptes mediambientals del nostre planeta.

D’altra banda, els plàstics són barats i fàcils de produir, els fem servir per a un munt de coses i són molt útils al nostre dia a dia; tant que no podem concebre la nostre vida sense ells, però tan sols reciclem un 9%  de la producció anual al món, i aquesta és la base del problema. 

A més a més, el 90% d’aquests materials s’obtenen a partir de combustibles fòssils, matèria primera que hem d’abandonar si volem reduir l’escalfament del globus i minimitzar els efectes del canvi climàtic.

Avui ens preguntem si podem ser més eficients i assolir un compromís que faci possible gaudir de la utilitat dels plàstics i minimitzar els efectes nocius del seu mal ús. Existeix una solució per aquest problema? Hauríem d’eliminar els plàstics?

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Professor Arjan Kleij, investigador de la Institució Catalana de Recerca d’Estudis Avançats (ICREA), i cap de grup de recerca a l’ICIQ, i la Dra. Arianna Brandolese, investigadora postdoctoral al grup del Professor Kleij.

Més continguts de Tarragona Ràdio: