powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
En aquest vuitè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio volem aprofitar el començament del festival Tarraco Viva per repassar algunes fites del passat relacionades amb la Química, aprofitant Tarraco Viva. Treballaven al laboratori els romans? Fem servir coneixements químics dels nostres avantpassats? Busquem el Blau de Prússia amb el Professor Marcos G. Suero, cap de grup de recerca a l’ICIQ, i en Xavier Asensio, cap del taller de vidre de l’ICIQ.
2200 anys donen per a molt, i a Tarragona això de manipular els elements és tan antic que ho tenim fins i tot a les pedres. Però, si en comptes de recordar als nostres avantpassats, pensem en allò que arribarà en un futur, podem albirar un horitzó que té molt a veure amb molècules presents a l’espai i la medicina de l’endemà.
La química no es tan sols un coneixement present de laboratoris i plantes industrials, sinó que té un lloc a la nostra herència cultural i serà també clau al nostre futur.
Treballaven al laboratori els romans? Fem servir coneixements químics dels nostres avantpassats? Sabem quelcom de la química del futur?
Comencem “Chemia Tarraconensis: Passat, present i futur de la Química a Tarragona”
Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Professor Marcos G. Suero, cap de grup de recerca a l’ICIQ, i en Xavier Asensio, cap del taller de vidre de l’ICIQ.
Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Andres Tejedera a la realització audiovisual i qui us parla, Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio.