Blau de prússia: “De romans i cereals: la rebel·lió de les masses”.
Comencem aquest tercer capítol de la segona temporada agraint el reconeixement que ens han atorgat LA MIRA i Catalunya Ràdio com finalistes de la 2ª edició dels Premis Sonor del pòdcast en català.
Estem molt contents i volem dedicar-vos aquesta nominació, estimats convidats i oients, perquè no hauria estat possible sense vosaltres. També tenim present el recent festival Tarraco Viva, i aquest 2023 ha triomfat com el Juvenal dient allò de “pa i circ” allà per l’any 100 d.C.
Tarragona igual que Roma disposa d’un gran circ i coques boníssimes, i aprofitant l’avinentesa de l’Any Internacional del Mill avui anirem del fòrum al forn, aprenent junts dels cereals, el pa i la seva química. Quins misteris amaguen les masses de blat i mill? És la seva ciència tan senzilla com menjar pa? Podem treure-li més profit a les masses?
Ho descobrirem plegats en aquest: “De romans i cereals: la rebel·lió de les masses”.
Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Ivana Lapuh, investigadora postdoctoral a CSOL, unitat d’innovació i transferència tecnològica i de coneixement de l’ICIQ, i la Dra. Noemí Cabello, Cap de la Unitat d’Espectrometria de Masses d’Alta Resolució de l’ICIQ.
Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Antoni García a la realització audiovisual i Josep Suñé, per part de Tarragona Ràdio.
Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.