‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona. S’estrenarà el pròxim 8 de febrer.

Tarragona Ràdio i l’ICIQ han signat aquesta setmana la seva aliança per coproduir el primer podcast sobre química del Camp de Tarragona. Coneixerem a investigadors i investigadores de tot el món que viuen a Tarragona i sabrem per què estan aquí. L’ICIQ està entre els millors centres de recerca de l’Estat i és quart en l’àmbit europeu en diverses disciplines. El podcast el fa possible un equip multidisciplinar format per investigadors, tècnics i periodistes, de l’emissora pública de Tarragona i del centre públic de recerca.

El gerent de Tarragona Ràdio, Xavier de Gispert, ha explicat que aquest nou producte és molt pedagògic per arribar a tota la població, sigui del món de la química o no.

El primer podcast abordarà com la química ha canviat el nostre dia a dia, i què ens pot deparar en un futur. En el primer programa s’emetrà el dimarts 8 de febrer amb la directora administrativa i de comunicació de l’ICIQ, la doctora Laia Pellejà, i el director del centre, el professor Emilio Palomares, que abordaran una qüestió cabdal: com la química ha canviat el nostre dia a dia, i què ens pot deparar en un futur. Els plantejarem si algun dia esdevindrà essencial per al futur de la humanitat.

Pellejà relata com s’ha desenvolupat el projecte, i què significa per l’ICIQ.

El següent capítol de ‘Blau de Prússia’ permetrà conèixer investigadors del centre i els laboratoris de Tarragona, pioners a nivell d’Europa.

Tots els capítols seran emesos els dimarts a les 10h del matí amb una periodicitat quinzenal i tindran una durada d’uns 30 minuts.

El podcast s’emetrà mitjançant les principals plataformes de distribució i, també, al programa radiofònic de màxima audiència al territori, La Veu de Tarragona. Està dirigit pel periodista Josep Suñé amb el suport tècnic de Lluis Comes i la realització audiovisual d’Andrés Tejedera. Per part de l’ICIQ, la coproducció, guió i documentació van a càrrec de Laura Hernández i Israel Macho. Entre tots, es vol estimular el coneixement entre els joves, la divulgació i, sobretot, les futures vocacions pel món de la química.

El projecte està finançat per la Convocatòria 2021 d’Ajuts per al Foment de la Cultura Científica a Catalunya de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Més continguts de Tarragona Ràdio: