Comencem el cinquè capítol de la segona temporada en la vespra del dia més llarg de l’any, i amb tantes hores de llum solar és natural preguntar-se si no podríem fer més amb una font d’energia tan abundant.

L’any passat vam parlar de fotocatàlisi i fotosíntesi artificial, i en ambdues surt el sol a la foto, però: Pot la química revelar-nos més solucions als problemes mediambientals?

La fotoquímica és una disciplina plena de sorpreses,  i avui sabrem si encara amaga un as a la màniga. 

Perquè els efectes del canvi climàtic es fan notar cada vegada més, i si per Sant Joan es crema lo vell i lo dolent, què no podríem fer un volt de rosca químic als combustibles i l’escalfament del globus?

Ho descobrirem plegats en aquest: Fórmula Sun: Fotoreactors i combustibles solars”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb Julio Lloret-Fillol, professor ICREA i líder de grup de recerca a l’ICIQ, i la Dra. Carla Casadevall, investigadora Ramon i Cajal a la Universitat Rovira i Virgili i també investigadora associada a l’ICIQ.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.