powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
Com aprofitar el principal gas d’efecte hivernacle per revaloritzar-lo i fer-lo essencial per a la indústria, evitant així que s’alliberi a l’atmosfera? Des de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) tenen diferents grups d’investigació centrats en aquest objectiu.
És el tema del tercer podcast que fem entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio, on parlem del diòxid de carboni, el sempre controvertit CO2.
Un gas amb diverses aplicacions industrials i alimentàries, com la síntesi de l’aspirina, la neteja dels enciams o la elaboració de refrescos. Però parlem una substància perniciosa quan s’allibera a gran escala i s’activa l’efecte hivernacle causant de l’escalfament del globus.
En el darrer episodi vam veure que la solució a la crisi energètica i climàtica passa per transitar cap a un escenari més sostenible, al qual les energies renovables i l’hidrogen verd seran protagonistes, un futur on es reduiran dràsticament les emissions de CO2 a l’atmosfera.
Al Blau de Prússia analitzem com ‘domesticar’ el principal gas d’efecte hivernacle. En aquest nou podcast han intervingut la investigadora predoctoral Carlota Odena, del grup del professor Rubén Martín. i la també investigadora és Geyla Dubed, que va arribar a Tarragona des de Cuba i és investigadora predoctoral a l’ICIQ al grup del Professor Julio Lloret-Fillol.
El tercer blau de Prússia s’ha avançat a aquest dilluns, 07 de març, a la Veu de Tarragona. Ja es pot descarregar a les diferents plataformes com Spotify o Enacast, i als lloc webs.