Comencem el sisè capítol de la segona temporada, agraint a la Xarxa Audiovisual Local la nominació com finalistes dels Premis de Comunicació Local 2023 en la categoria de Millor Contingut Multimèdia i Transmèdia. Des d’aquí la nostra enhorabona a tots els guanyadors i finalistes.

Torna juliol, i amb aquest sol les nostres platges s’omplen de gent que es bronzeja i de banyistes que fan tot el possible per a refrescar-se.

Amb la calor molta la gent practica més els esports aquàtics, competint també en proves com la UltraEbre Swim Marathon, la travessia en aigües obertes de llarga distància de Terres de l’Ebre, que tindrà lloc en aquest idíl·lic entorn dissabte dia 8.

Combatre la contaminació és un altre tipus de repte, i avui parlarem d’una recerca que es basa en la llum del sol i el moviment d’uns minúsculs banyistes per a fer-li front.

Tindran aplicacions interessants aquests nedadors artificials?

Pot la química servir-se també del sol per a degradar contaminats?

Agafem les ulleres de sol i el vestit de bany, que arrenca: Blau de Prússia: “La cursa dels fotoquímics: Nanoswimmers i motors fotocatalítics ”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Katherine Villa, líder de grup de recerca a l’ICIQ i membre de la Acadèmia Jove d’Espanya, i el Dr. Felipe Garcés, investigador postdoctoral del grup del Professor José Ramón Galán Mascarós.

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ. Lluís Comes a la part tècnica, Andrés Tejedera a la realització audiovisual i Josep Suñé, per part de Tarragona Ràdio.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.