Comencem el catorzè i penúltim capítol de la temporada a uns dies dels sortejos de Nadal. Per això, desitjant-vos molta sort, avui parlarem de la química dels diners.

Potser no sigui amb peces d’or, plata i coure com les dels antics, però amb el Gordo i la Grossa podem omplir el cofre com pirates del Carib. Sabríeu dir de què està fet el tresor avui dia?

D’altra banda, el vil metall és també motiu de preocupació; i a l’alçada dels preus i els rebuts, s’afegeix la inquietud de grans i joves per un altre tipus de pirates, els de la era digital.

La confiança en els diners enfront possibles estafes és molt important, però que pinta en tot això la química?

Existeix una relació entre economia, seguretat i ciència?

Doncs avui ens faran cinc cèntims de tot i això i molt més amb…

La química del canut: Dècims, diners i salut”

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Fernando León, cap de la Divisió d’Innovació i Tecnologia de l’Efectiu del Banco de España, i amb Cristina García, experta en Tecnologia i Desenvolupament a la mateixa unitat del Banco de España.

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part del ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Josep Suñé a la locució i Júlia Camprubí a la realització audiovisual per part de Tarragona Ràdio. 

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.