Comencem el quart capítol de la segona temporada, i avui parlarem de l’ús de la intel·ligència artificial al món de la química.

Darrerament s’ha dit de tot sobre la IA: Que si s’ha regular pel nostre futur; que pot causar la fi del món, segons diuen els més porucs,.. Tant és així que sembla que parlem, de vegades, d’una arma de bruixeria, en comptes d’una eina poderosíssima.

Curiosament, amb nom de bruixa va publicar La Mala Rodríguez aquell disc seu on preguntava “qui mana”, i tot just acabat el festival TETA de Tarragona la qüestió encara ressona.

Podem fer un ús intel·ligent de la IA als laboratoris?

Necessitem un aprenentatge profund per esbrinar les seves aplicacions científiques? 

És el ChatGPT un aliat dels químics?

Doncs tot això i molt més en aquest: “LabGPT: Una IA amb molta química”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Enric Petrus, investigador postdoctoral del grup del Professor Carles Bo, i amb el Santiago Morandi, investigador predoctoral del grup de la Professora Núria López.

Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Antoni García a la realització audiovisual i Josep Suñé, per part de Tarragona Ràdio. 

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.