Ja sentim els primers raigs de sol de l’estiu, tornem a la platja i s’apropen els dies de festes i vacances. Abans però toca un últim esforç, i molts també encareu els exàmens finals. Així que ànims i molta sort. Invertir en formació és sempre una bona decisió, i si volem un futur millor, també hem d’apostar per l’I+D. Però sabem què es fa amb els diners destinats a la recerca?

En aquest dècim podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio volem esbrinar l’ús dels recursos destinats als centres de recerca. Sabrem com funcionen i quin és el paper de les societats científiques. Surt a compte regar l’arbre de la ciència?
Comencem “L’Or de la química”
Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Professor Antonio Echavarren, president de la Real Sociedad Española de Química i cap de grup de recerca a l’ICIQ. No en va, dirigeix un grup de recerca a l’ICIQ des de 2004 i des de l’any passat és president de la RSEQ.
D’altra banda, també és un prestigiós investigador reconegut a nivell internacional pels seus treballs en el camp de la catàlisi química amb or i pal·ladi. Autor de gairebé 300 publicacions científiques i director de més de 50 tesis doctorals.
També ha contribuït a la societat amb la síntesi de molècules tan importants com els anàlegs de l’englerina, un principi natural que s’utilitza en la lluita contra el càncer i abans no es podia produir a escala industrial.
Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, i Lluís Comes a la part tècnica, Andres Tejedera a la realització audiovisual i Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio. També el podeu escoltar a l’spotify.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.