En aquest podcast número tretze entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio us convidem a acompanyar-nos en un viatge químic al món del magnetisme.
Buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Gabriel González, Cap de la unitat de RMN de l’ICIQ i el Dr. Felipe Garcés, investigador postdoctoral del grup del Professor José Ramón Galán-Mascarós.
Se’ns acaba el juliol i això és sinònim de vacances; sovint també de viatges, i aquest sí que és un tema atractiu.
Sabem d’on venim i també a on volem arribar, però sabríem trobar el camí si apaguéssim el GPS del mòbil? Com s’ho fan els ocells i altres animals?
La natura té una resposta magnètica a aquestes preguntes i avui parlarem de les seves brúixoles i de com l’orientació es relaciona amb la Química. També de la branca d’aquesta ciència dedicada a l’estudi i síntesi de substàncies magnètiques.
D’altra banda als laboratoris de síntesi tant important com iniciar les reaccions químiques és determinar si anem per bon camí, i per això avui parlarem dels “imants-brúixola” que fan servir els nostres investigadors.
Sabeu ja per on anirem?
Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Gabriel González, Cap de la unitat de RMN de l’ICIQ i el Dr. Felipe Garcés, investigador postdoctoral del grup del Professor José Ramón Galán-Mascarós.
Comencen, avui: “Magnetoquímica: imants i Química.”

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.