Encetem aquest sisè capítol la vespra del començament del Concurs Internacional de Focs Artificials “Ciutat de Tarragona”. Un espectacle al qual llum, colors i ones de so regnen sobre el cel fosc, meravellant-nos com si fossin astres de l’espai profund.
Ara bé, llevat dels pocs que gaudeixen amb fuets i assots, ningú agraeix que el facin veure les estrelles, i fugint d’aquesta sensació, busquem el remei que la ciència mèdica ofereix per pal·liar el dolor.
Però, és innòcua la química dels fàrmacs?
D’altra banda, a vegades les estrelles col·lapsen amb forma de forats negres; com el patiment que devora la llum dels pacients quan el dolor es torna quelcom agut i crònic.
Sabríeu dir l’origen d’aquest dolor?
Per navegar aquest horitzó de successos requerim de més recerca i innovació, perquè mentre Tarragona espera la màgia dels focs, ens preguntem:
Ens permetrà un dia la ciència gaudir de la festa i oblidar-nos del dolor?
Ho descobrirem plegats en “Pantagruel i la química del dolor”.
Avui busquem el blau de Prússia amb el Dr. Fernando Bravo, responsable de la unitat de transferència de tecnologia i coneixement i projectes industrials de l’ICIQ.
Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.