En aquest vintè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio, volem aprofitar l’avinentesa de les festes nadalenques per parlar de coses bones que ens agraden de debò.
Perquè són dies als quals tots ens recordem dels bons moments; potser també dels dolents, però no tant de com van arribar a succeir.
Al Blau de Prússia pensem que la millor manera de posar la cirereta a aquesta primera temporada seria gaudint amb tots vosaltres de dolços i cava, però abans volem investigar l’essència del Nadal, i per això avui parlarem de la química d’alguns productes tan bons com familiars.
Perquè, sabíeu que el plaer de menjar bombons té molt a veure amb les fases cristal·lines de la xocolata?
Heu sentit mai parlar de la química del torró, els vins o el cava?
Té el seu Misteri la cistella de Nadal?
Alcem les copes per brindar, i descobrim-ho plegats en aquest:
“Quimi-tió: begudes, dolços i transformacions”.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Imma Escofet, enginyera de laboratori al grup de recerca del Professor Antonio Echavarren, i la Dra. Marta Martínez, tècnic de la Unitat de Difracció de Raigs X de l’ICIQ.
Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Toni Garcia a la realització audiovisual i qui us parla, Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio.
Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.