Comencem el desè capítol de la segona temporada en ple canvi d’armari i amb l’ensopiment propi d’aquest temps de núvols i clarianes.

Sembla que la mateixa ciutat s’adorm, i de fet passades les festes del Roser una letargia tardorenca buida les terrasses i silencia els carrers. Però la vida es recull al voltant de receptes antigues, com ara aquests dies amb les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona, o fa quatre mil milions d’anys amb la química que va canviar la Terra.

Això sí: Sabríeu dir quina recepta va fer xup-xup al nostre planeta?

I encara més: Si la vida és el resultat d’una sèrie de reaccions químiques, és possible reproduir-la al laboratori?

Podem obtenir algun benefici a partir d’aquest coneixement primordial?

Ho descobrirem plegats en aquest: “Química prebiòtica: Del silenci a la gènesi”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb l’Adrian Brenes, investigador predoctoral del grup de recerca del Professor Rubén Martín, i el Dr. Joan Guillem Mayans, tècnic de divulgació i educació científica de l’ICIQ.

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Júlia Camprubí a la realització audiovisual, i Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio.