Benvinguts al segon capítol de la segona temporada d’aquest pòdcast de divulgació científica coproduït entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio.
Per Sant Jordi van tornar les roses i els llibres, juntament amb el desfullar les margarides, l’augment de les temperatures,… i les passions.
“Love is in the air”, que cantava John Paul Young, i per això avui parlarem de la química de les fletxes de Cupido; un còctel de substàncies encara misterioses i que segur que us diuen alguna cosa: les feromones.
Però a banda de fer saltar l’espurna de l’atracció, aquestes molècules també transmeten altres missatges molt importants.
Som tan sensibles a la seva crida com diuen els anuncis?
Existeix doncs una química del festeig amorós i la comunicació?
Podem reproduir aquests missatges i donar-los un ús profitós?
Tot això i molt més al capítol d’avui:
“Semioquímics: senyals i missatges químics ”.
Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Vanesa Lillo, coordinadora científica del grup del Professor José Ramón Galán Mascarós, i la Maria José Hueso, Cap de la Unitat de Cromatografia, Anàlisi Tèrmic i Electroquímica de l’ICIQ.
Aquest podcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ. Lluís Comes a la part tècnica, Toni Garcia a la realització audiovisual i Josep Suñé, per part de Tarragona Ràdio.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química
‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.