Comencem el tretzè capítol de la segona temporada amb una mica de fred i temorosos de la pròxima factura, i és que en aquest atzucac entre energia, economia i medi ambient cada vegada ens surt més car estar calents.

Trobem a faltar la llum del sol, i alguna cosa semblant han degut pensar a Brussel·les, perquè tretze empreses industrials i tretze institucions acadèmiques han posat el focus en l’astre rei per a resoldre el problema.

Persegueixen un canvi de paradigma al qual pinten molt la química i el sol; una nova economia sense combustibles fòssils per a la qual cal seguir un full de ruta europeu.

Ara com ara però, són moltes les preguntes pendents, perquè:

És possible una acció conjunta europea pels combustibles solars?

Són realistes els objectius del projecte finançat?

Té la recerca química europea la clau d’aquest trencaclosques inacabat?

Ho descobrirem plegats en aquest… “SUNER-C: Dels fòssils cap al sol”

Julio Lloret-Fillol, Professor ICREA i líder de grup de recerca a l’ICIQ.  
Julio Lloret-Fillol, Professor ICREA i líder de grup de recerca a l’ICIQ.  

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Frédéric Chandezon, Director de Política Europea en Grans Programes d’Energies Renovables a l’Institut de Recerca Interdisciplinària de Grenoble (IRIG-CEA), coordinador adjunt del SUNER-C i líder del 7è Paquet de Treball de la Unió Europea, i amb el Professor Julio Lloret-Fillol, Professor ICREA i líder de grup de recerca a l’ICIQ.  

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part del ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Josep Suñé a la locució i Júlia Camprubí a la realització audiovisual per part de Tarragona Ràdio.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.