Blau de prússia: “Troballes en la tercera interfase: nanoarquitectures i biosensors químics”.

El que és promès sigui atès, que diu el refrany. Així que dues setmanes després d’estrenar temporada i en plena primavera, tornem com les orenetes i la calor.

En aquest racó del planeta, l’estació de les flors és però, temps també d’esternuts i congestions; al·lèrgies que de vegades donen lloc a infeccions… i xocs fatals. 

Però, i si mirem a l’espai? Què heu sentit parlar mai de l’al·lèrgia dels astronautes? 

Val més prevenir que guarir, i la química farmacèutica ofereix molts remeis basats en compostos d’origen natural. No obstant això, les infeccions resistents són un perill creixent, i la detecció i el diagnòstic precoç són crucials per a avançar-se a les malalties. 

Serem capaços d’assolir dispositius més sensibles i precisos d’inspiració natural?

Són essencials la química i la nanotecnologia per al nostre benestar present i futur?

És temps d’enlairar-se com els ocells, i en els propers minuts buscarem respostes plegats a bord de la nau Margulis amb: “Troballes en la tercera interfase: nanoarquitectures i biosensors químics”.

Avui busquem el blau de Prússia amb la Professora Beatriz Prieto-Simón, investigadora de la Institució Catalana d’Estudis Avançats (ICREA), i cap de grup de recerca a l’ICIQ.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.