Comencem l’onzè capítol d’aquesta segona temporada la vespra de Tots Sants, una data en la qual barregem records, castanyes i panellets retent homenatge als avantpassats.

Però al igual que canviem l’hora quan s’escurcen els dies i manca la llum, també hem après a mirar-nos la foscor de manera enginyosa, fent un goig de l’angoixa i festejant entre bromes i disfresses la vigília de Halloween.

I si de tradicions antigues i a vegades horripilants com aquesta hem fet una festa, segur que la ciència també pot treure-li el suc al juju. Amagaran els beuratges que diríem de bruixes nous i poderosos remeis? És tan simple la sang com sembla? 

Existeix una relació entre malaltia, química i terror? Doncs tot això i molt més en aquest capítol tenebrós. Comencem… “Un Halloween de juju, química i sang”. 

Avui buscarem el Blau de Prússia amb el Dr. Andrés Felipe Sierra investigador postdoctoral del grup de recerca del Professor Pau Ballester, i la Dra. Marta Llorens, comunicadora científica de l’ICIQ. 

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Josep Suñé a la locució i Júlia Camprubí a la realització audiovisual per part de Tarragona Ràdio. 

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.