Arrenquem el vuitè capítol de la segona temporada amb el somriure que ens deixa haver gaudit d’unes bones vacances. I menys mal, perquè ja comença el curs 2023-2024.

Milers d’alumnes d’infantil, primària, ESO, FP i batxillerat inicien aquests dies les classes, retrobant-se amb els companys i amics d’altres cursos. També nosaltres engeguem el Blau, recuperant l’impuls amb els protagonistes d’aquest capítol, perquè tornen els Bojos per la Química.

Un cop més, temàtica, guió i entrevistes correran a càrrec dels estudiants de 1er de batxillerat que participen en el programa formatiu “Bojos per la Ciència”, de la Fundació Catalunya – La Pedrera; superant amb nota els tallers de recerca del curs anual de química de l’ICIQ.

Però tan important com formar-se és gaudir del temps lliure amb els amics, com farem aviat a les festes de Santa Tecla, i justament d’això va el contingut que ens ofereixen avui, perquè:

Existeix una fórmula que ens ajudi a sortir de festa més afavorits?

Quina és la química del nostre look?

Són les begudes i les fotos que prenem el fruit d’algun procés químic? 

Doncs avui ens parlaran de tot això i molt més, perquè arriba:

Blau de Prússia: “Una Santa Tecla de bojos: Queratina, plata i química”

Avui buscarem el Blau de Prússia amb Sara Fernández, Pau González, Lara Irene Di Croce i Sílvia Bravo, en representació dels alumnes que han cursat a l’ICIQ l’onzena edició del programa de formació Bojos per la Química.

Aquest pòdcast l’han fet possible Laura Hernández i Israel Macho per part de l’ICIQ, Lluís Comes a la part tècnica, Andres Tejedera a la realització audiovisual i qui us parla, Josep Suñé per part de Tarragona Ràdio.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.