La Conca de Barberà és una de les comarques d’interior més afectades per la sequera. El 2023 ha estat un any càlid i la vinya n’ha pagat les conseqüències. La collita de raïm ha davallat per la falta de pluja. Malgrat això, els cellers treballen per elaborar i produir vins de qualitat i continuar apostant per un dels puntals característics de la comarca, l’enoturisme.

Un any molt sec. És el balanç que fan els habitants de la Conca de Barberà del 2023, amb un efecte acumulatiu dels dos anys anteriors, el 2021 i el 2022, que han estat anys càlids. Cal destacar que diferents municipis, entre ells l’Espluga de Francolí, té restriccions d’aigua potable amb talls de subministrament des de les 7 de la tarda fins a les 7 del matí.

L’enòleg Martí Magrinyà, des del Viver de Cooperativistes de Barberà de la Conca, on els cellers ja estan realitzant l’embotellada del vi produït, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio, que la quantitat de litres acumulats de les pluges s’han reduït a la meitat i espera que es reverteixi la situació. La pluja dels darrers dies ha estat molt benvinguda.

A tot això, la Conca de Barberà és una comarca caracteritzada per la vinya. Magrinyà recorda quines són les varietats tradicionals de la zona, com el trepat.

Visitar cellers i tastar alguns dels vins són alguns plans recomenables que es poden fer a la comarca durant aquesta Setmana Santa.

Altres notícies: