També arribarà amb antelació al camp base del Broad Peak, el que pot afavorir les opcions de cim.  

L’equip d’Òscar Cadiach ha arrencat aquest dissabte el trajecte a peu pel Baltoro. Ha estat l’endemà de l’arribada en jeeps tot terreny a la població d’Askole; el darrer vestigi de civilització abans d’endinsar-se per la immensa glacera. 

Les previsions meteorològiques per aquesta setmana són molt favorables. Des d’Askole, Cadiach ha relatat al Pont de Mahoma que ‘les temperatures no són molt altes, i tenim una gran visibilitat’. Fins i tot, han pogut contemplar en la llunyania el sempre imponent Gasherbrum IV, ha explicat l’alpinista.

En dues jornades de trekking, s’han situat al camp de Paiyu (3.390 m) una de les parades en el camí. Aquest dilluns ja caminen per deixar enrere els 18 km que els separen de la següent fita, que és el campament d’Urdukas (4.200 m) on s’acostuma a fer nit.

L’arribada del Monzó va cloure el mes passat la temporada de primavera a l’Himàlaia. Ara, en plena campanya d’estiu al Karakorum, els alpinistes s’afanyen per guanyar temps i situar-se el més aviat possible al peu de les respectives muntanyes.

L’equip de Cadiach no és una excepció. Precisament, per evitar un canvi de temps que els tanqui novament les opcions de cim -com va passat l’any passat i el 2015- han avançat una setmana respecte l’any passat en la cronologia de l’expedició. El 2016 van iniciar el trekking pel Baltoro el diumenge, 26 de juny. Enguany, han sortit 7 dies abans.  

Abans d’endinsar-se al Baltoro, van completar sense contratemps el recorregut en jeep tot terreny entre Skardú i Askole. A diferència de l’any passat, quan una esllavissada de terra va tallar la pista a pocs quilòmetres del destí, i van haver de fer un bivac a Apo Ali Grund. També han deixat enrere la distribució de les càrregues entre els 60 portejadors, amb un màxim de 25kg a l’esquena, que ja traginen pels corriols i senders oberts en la neu i el gel del Baltoro. 

Cadiach afirma que volen arribar al camp base del Broad Peak el cap de setmana de Sant Joan i ‘celebrar’ així a 4.900 metres la revetlla amb tot l’equip del Trekking: Sebastià Poy, Isolda Vallvè i Emili Xaus. 

Entre aquest dilluns i dimarts, arribaran a l’equador d’un trajecte per un dels paisatges més potents i singulars del món; una glacera de 62 km de llarg i entre 2 i 6 d’ample, que faran a peu fins a Concòrdia, a 4.700m.

Al grup de Cadiach hi ha cinc alpinistes de l’agència alemanya Summint Travel: Els austríacs, Michael Hrobath i Heinz Hödl; l’alemany, Stefan Diez; el suís, Toni Spirig i el turc, Tunc Findak. A Skardú, molt a prop del seu poble natal de Sadpara, s’hi ha afegit un dels millors alpinistes del Pakistan, Muhammad Ali ‘Sadpara’.

 

SEGUIMENT DE L’EXPEDICIÓ:

 

El programa sobre alpinisme, escalada i muntanya de Tarragona Ràdio, “El Pont de Mahoma”, del qual Cadiach n’és un dels integrants, fa tot el seguiment de l’expedició; amb connexions en directe amb ell en les diferents etapes del recorregut. Es farà –com en els darrers quatre anys- un programa especial coincidit amb l’atac al cim. 

Es podrà seguir en directe al 96.7 FM; la freqüència de Tarragona Ràdio, i arreu del món a www.tarragonaradio.cat. També a les aplicacions per a telèfon mòbil.

 

També a les xarxes socials:

 

https://www.facebook.com/elpontdemahoma  

https://twitter.com/PontdeMahoma

 

I al bloc de l’expedició: 

https://www.tarragonaradio.cat/elpontdemahoma/