L’Observatori Social de la Fundació”la Caixa” presenta a CaixaForum Tarragona el cicle de debats El dret al temps, debat clau per al segle XXI, on durant dos sessions s’analitzarà l’organització del temps com un acord social que defineix la capacitat que tenim per desenvolupar-nos plenament com a persones. Aquest cicle també discutirà com el dret al temps (propi) pot reduir desigualtats, reequilibrar els temps de la nostra vida i proveir més benestar per a la ciutadania.

Les sessions se celebraran el 16 i 30 d’octubre a CaixaForum Tarragona a les 18 hores i estaran moderades per Laura Casas, periodista de Tarragona Ràdio.

Un cicle que analitza la gestió del temps

La primera sessió del cicle, Cap a un nou equilibri de temps, tindrà lloc el dimecres 16 d’octubre, i anirà a càrrec d’Anna Ginès, professora titular de Dret del Treball a la Universitat Ramon Llull i ESADE; Gonzalo Pin, cap de l’equip de la Unitat del Son i coordinador del Servei de Pediatria de l’Hospital Quirónsalud València, i Marta Junqué,directora de Time Use Initiative.

En aquest debat els experts posaran sobre la taula termes com la re definició laboral, que significa que la feina passa necessàriament per replantejar-se com organitzem aquest temps laboral, i, sobretot, com l’harmonitzem amb la resta de les necessitats temporals de la nostra vida, el temps familiar, personal, comunitari i de descans.

El cicle es tancarà el 30 d’octubre ambel debatPobresa de temps, un repte social que cal abordar, de la mà dels experts Joan Garcia, investigador del Centre d’Estudis Demogràfics, i Sara Moreno, professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT).

En aquesta segona sessió els experts protagonitzaran una conversa a dues mans on s’analitzarà què és la pobresa de temps, a qui afecta més, quins impactes té en la desigualtat en diferents eixos i què es pot fer per reduir-la des de l’acció política.

Un espai d’anàlisi i reflexió

Aquest cicle s’emmarca dins l’activitat que organitza l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” en els diferents centres CaixaForum, un espai d’anàlisi i reflexió que pretén estudiar l’actualitat i els reptes de la societat i divulgar el coneixement de les ciències socials i humanitats, amb especial interès en les àrees d’acció de la Fundació ”la Caixa”. L’objectiu de l’Observatori Social és ser un referent en la difusió de coneixement rellevant i actual i acostar-lo a tots els segments de la societat per tal de contribuir al progrés de la realitat que ens envolta, tot donant suport a la recerca i la reflexió.