El centre acollirà Sala C: cinema, creació i art contemporani, del 13 de gener al 12 de maig, on es projectarà una cuidada selecció de documentals sobre la creació contemporània, que en moltes ocasions queden fora dels circuits comercials. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” amb Dart Festival, el primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani a nivell nacional.
El tret de sortida el donarà la projecció The Universe of Keith Haring, aquest dijous i que, a través dels primers experiments de l’artista, examina la seva influència en el panorama creatiu dels anys 80. El cicle continuarà el 24 de febrer, de la mà del documental Els Karamazoffs: A Walk on th SoHo Years, sobre un grup d’amics i artistes de Barcelona i la seva experiència a la Nova York dels anys 70.
La propera cita serà el 7 d’abril amb la projecció de Homecoming: Marina Abramovic and Her Children, on la “madrina de l’art de la performance” torna al lloc on va néixer i parla del seu passat, les emocions, els records i l’amargor. L’ultima oportunitat per gaudir d’aquest cicle a CaixaForum Tarragona arribarà el 12 de maig amb el torn de Jaume Plensa, ¿puedes oírme?, on l’escultor convida a l’espectador a recórrer tot el planeta per descobrir com l’art pot transformar la nostra manera de veure, viure i estar en el món.
Completarà la programació Found! el cicle Trobades amb…, un format que inclou converses íntimes, en un ambient informal, que permeten al públic conèixer de prop als creadors més destacats del panorama artístic actual i les seves trajectòries professionals. En aquest marc, CaixaForum Tarragona rebrà el 27 de gener a l’artista visual Octavi Serra, on compartirà la seva trajectòria i la seva obra, que parteix de les il·lusions òptiques i dels productes de rebuig per representar la vida d’ara, els temps que ens ha tocat viure.
La següent trobada serà amb la cineasta Neus Ballús, el 17 de febrer, qui relatarà de quina manera ha aconseguit trobar un llenguatge cinematogràfic únic al llarg dels seus últims anys de trajectòria. Continuarà el cicle el 24 de març de la mà de Nao Albet, qui compartirà la seva experiència com a creador escènic, reconeguda fa poc després d’obtenir el premi Max a la millor direcció per Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach.
El cicle seguirà amb l’artista Judit Nedderman, el 28 d’abril, on el públic entendrà l’èxit d’una creadora que rep aplaudiments del públic i de la crítica per saber donar aire al jazz, al folk i al pop del nostre país. Aquesta edició es tancarà el 26 de maig, amb el barceloní Martí Melcion, artista de vinyetes còmiques que transmeten el cansament, la resignació i l’acidesa per conformar l’espai emocional en el qual viuen els seus personatges, arquetips de la generació Z.