Càritas Diocesana de Tarragona alerta que encara no hem tocat sostre. Asseguren que una part de la classe mitja ha desaparegut arran de la crisi. L’entitat benèfica arriba al mig segle de vida amb el propòsit de seguir acompanyant a les persones necessitades.
Un programa especial del Matí de Tarragona Ràdio des dels Robers Filigrana ha fet un repàs de la seva història.
L’organització va néixer als anys 60 com una secció de l’acció catòlica amb l’objectiu de proporcionar aliments de primera necessitat com llet en pols, formatge o iogurts. Al llarg dels anys seixanta van engegar iniciatives com les colònies de l’estiu i la dècada dels setanta, Càritas es va començar a estructurar. En aquest període van aparèixer nous projectes com la casa de transeünts. Actualment la condueix la Fundació Bona Nit i donen més de 100 esmorzars al dia.
El sots director i responsable del departament d’administració, Lluís Aranda, explica que des del començament de la crisi el perfil de persones que recorren a Càritas ha canviat bastant.
La coordinadora d’acció social de Càritas, Pilar Ribas, remarca que des de principis dels anys 90, l’entitat ha optat per la diversificació i en els últims temps aposta, sobretot, per donar suport emocional.
Entre els projectes que desenvolupa Càritas Diocesana es troben els Robers Filigrana, amb 16 robers. En total Càritas té 1617 voluntaris.
Càritas Diocesana de Tarragona commemora aquest cap de setmana els seus 50 anys d’història amb actes al Seminari i a la Catedral.