La plaça Corsini s’ha convertit aquest dissabte en una fira solidària a través del 20è aniversari de la Festa del comerç Just i Banca Ètica, amb un clam als governs de torn perquè també consumeixin de forma responsable.
La festa, que porta per bandera el lema ‘Canvia el teu consum i comença a canviar el món’ es fa de forma presencial amb totes les mesures de seguretat que implica la pandèmia. Precisament, una crisi sanitària que ha impedit a algunes de les entitats que formen part de la Xarxa d’Entitats viatjar als camps de solidaritat de països empobrits. Ara viuen un moment de replantejar-se com poder ajudar a la gent d’aquestes zones del món, malgrat la pandèmia.
Bernat Trèmul, coordinador de SETEM i de la Xarxa d’Entitats, diu que encara “som víctimes de primar la rapidesa i els preus baixos”. Reclama a les administracions que “siguin les primeres en donar exemple i consumir de forma responsable”.
Quatre entitats van començar ara fa dues dècades a parlar del comerç just a la ciutat. Laura Aguadé, activista del Setem recorda que fa 20 anys el concepte ni tant sols existia.

Vint anys després, la societat està més conscienciada però encara és esclava de la rapidesa i els preus baixos. En aquest temps la Xarxa s’ha fet gran i ja en formen part Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Vicente Ferrer, Mans Unides, Oxfam Intermón, Una finestra al món, Xarxa Eco, Comitè Óscar Romero, AICEC-ADICAE i SETEM Catalunya.
Tarragona Ràdio ha fet un programa especial des de la plaça del mercat
