La sexualitat i els aspectes més íntims de la vida dels romans protagonitzen una exposició pujada de to a la ciutat de Tarragona.
Objectes amb formes suggerents, figures de marbre, pintures i mosaics configuren la mostra, que es pot visitar fins el 29 de setembre al Museu Nacional Arqueològic.
Fa un repàs de les pràctiques sexuals al matrimoni, en l’adulteri, la prostitució i l’homosexualitat, però també tracta l’art de la seducció. Textos d’autors llatins com Ovidi i Plaute recullen alguns consells per atreure l’atenció de la persona desitjada i tenir èxit en les relacions, consells que no caduquen amb el pas dels anys. Això sí, amb els segles ha canviat la percepció del matrimoni: 2.000 anys enrere es basava en una relació d’amistat per acabar procreant i formar una família; el plaer, es buscava fora de casa.
Adreçada a un públic adult, l’exposició presenta un conjunt de peces d’època romana, conservades en museus catalans, junt amb reproduccions de pintures del moment, sovint molt explícites. Un conjunt que dóna a conèixer l’univers sexual de l’antiga Roma, des de la República fins al segle IV. La conservadora del Museu Arqueològic, Pilar Sada, parla de la importància d’algunes de les peces.
En paral·lel s’han organitzat diferents activitats. Hi ha visites comentades a l’exposició, els diumenges, i conferències sobre el tema, al mateix recinte de la plaça del Rei. La primera, aquest dimecres a les 7 de la tarda sobre l’Amor i la Sexualitat a Roma, a càrrec d’Alfonso Cuatrecasas, doctor en Filologia Clàssica.