Traslladem el programa ‘La Veu de Tarragona’ fins al laboratori de microfauna de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA).

En aquesta ocasió han intervingut dos investigadors sèniors i històrics, l’arqueòleg Eudald Carbonell i el biòleg evolutiu Jordi Agustí.

Amb Carbonell, arqueòleg, investigador de l’IPHES-CERCA, codirector del Projecte Atapuerca i catedràtic de Prehistòria de la URV, hem parlat de la situació actual, de l’actualitat, així com del llibre que aviat veurà la llum, «Humanització o extinció». També hem parlat dels seus actuals projectes de recerca i del futur de l’espècie.

Amb Agustí, biòleg evolutiu, investigador ICREA a l’IPHES-CERCA, hem comentat els principals aspectes que tracta en el seu nou llibre «Genes, cerebros y símbolos», analitza com com s’ha forjat la naturalesa humana al llarg del temps.

The maximum number of views of this element is reached.
Please contact the webmaster to enable unlimited views.

Era l’any 2012 quan Agustí va assistir al X Congrés Internacional d’Ontologia que portava per lema “de les partícules elementals a la naturalesa humana”, on ell va comentar, des de la seva perspectiva també de paleontòleg, què és allò que fa humà a l’ésser humà. Un tema recurrent que va tornar a exposar en l’edició del mateix congrés de l’any 2014 i, posteriorment, en altres trobades científiques, conferències i seminaris. Aquestes reflexions al llarg de diversos anys han propiciat el llibre, que acaba de sortir de la mà de Tusquets Editors i que signa el mateix Jordi Agustí.