Traslladem el programa ‘La Veu de Tarragona’ fins al laboratori de microfauna de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA).

En aquesta ocasió han intervingut dos investigadors sèniors i històrics, l’arqueòleg Eudald Carbonell i el biòleg evolutiu Jordi Agustí.

Amb Carbonell, arqueòleg, investigador de l’IPHES-CERCA, codirector del Projecte Atapuerca i catedràtic de Prehistòria de la URV, hem parlat de la situació actual, de l’actualitat, així com del llibre que aviat veurà la llum, «Humanització o extinció». També hem parlat dels seus actuals projectes de recerca i del futur de l’espècie.

Amb Agustí, biòleg evolutiu, investigador ICREA a l’IPHES-CERCA, hem comentat els principals aspectes que tracta en el seu nou llibre «Genes, cerebros y símbolos», analitza com com s’ha forjat la naturalesa humana al llarg del temps.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Era l’any 2012 quan Agustí va assistir al X Congrés Internacional d’Ontologia que portava per lema “de les partícules elementals a la naturalesa humana”, on ell va comentar, des de la seva perspectiva també de paleontòleg, què és allò que fa humà a l’ésser humà. Un tema recurrent que va tornar a exposar en l’edició del mateix congrés de l’any 2014 i, posteriorment, en altres trobades científiques, conferències i seminaris. Aquestes reflexions al llarg de diversos anys han propiciat el llibre, que acaba de sortir de la mà de Tusquets Editors i que signa el mateix Jordi Agustí.