El passat 3 de novembre van començar les obres de revitalització de la capella de Santa Tecla la Vella, que permetran obrir l’espai a la ciutadania. A l’interior, es farà una tasca de museïtzació i també s’arranjaran els jardins . La idea s’emmarca en la celebració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia, i forma part d’un projecte que culminarà amb la construcció d’un nou Museu Diocesà a la ciutat.

Els treballs han començat per la neteja de materials, que s’emmagatzemaran de manera ordenada per garantir-ne la conservació i la investigació, segons ha assegurat el director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz.

Un cop acabada aquesta tasca, l’interior de la capella es convertirà en un museu. S’hi podrà veure un audiovisual de 12 minuts on s’explicarà l’espai i què representa, segons ha comentat Muñoz, a més de fer un recorregut pel món funerari cristià al llarg dels segles. A l’exterior de la capella es farà un treball d’enjardinament perquè l’entorn de la capella segui bonic.

S’espera que les obres acabin a finals de febrer i durant el mes de març la capella serà un espai obert i gratuït. De dilluns a divendres per a grups acadèmics i els dissabtes per tota la ciutadania. Passat un mes de portes obertes, la capella s’inclourà dins el circuit de visites habitual de la ciutat.

Muñoz ha remarcat la importància de revitalitzar aquest espai, que considera una joia desconeguda del patrimoni tarragoní. Ha destacat que aquesta acció és només l’inici de la conscienciació per considerar, de cara al futur, fer altres obres de restauració.

El projecte l’han desenvolupat conjuntament l’Aquebisbat de Tarragona, l’Ajuntament, la Diputació i els Serveis territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, i el pressupost és de 24.000€. L’obra forma part de l’objectiu del Museu Diocesà de condicionar tots els espais al voltant del Claustre de la Catedral.