Reduir o eliminar el diòxid de sofre del vi o l’anàlisi sensorial objectiu com a mètode de control de qualitat són les noves tendències que s’exposaran durant el XIII Congrés Nacional d’Investigacions Enològiques.
El certamen arrenca aquest dimecres a Tarragona, és bianual i es farà al Palau Firal i de Congressos fins divendres.
Serà el punt de trobada de 170 investigadors d’arreu de l’Estat per intercanviar opinions sobre els darrers avenços en àmbits temàtics com la viticultura, la microbiologia,
la criança o l’envelliment del vi.
També es promocionarà l’enotturisme amb visites a les comarques del Priorat i el Baix Penedès i es parlarà de les darreres novetats en l’aplicació de la tecnologia enològica.
El congrés té l’origen en unes jornades científiques a l’antiga escola d’enologia de la URV, l’any 1994, organitzades pel professor Josep Guasch.
La directora del comitè organitzador del congrés, Olga Busto, destaca l’evolució que ha patit la iniciativa durant les seves tretze edicions i que manté l’essència de les primeres. Busto assegura que des de la regulació dels estudis en enologia a la URV s’ha donat un salt qualitatiu important.

 

La facultat d’enologia de la URV es va fundar ara fa 26 anys. És l’únic centre d’Espanya amb la denominació de facultat que ofereix estudis d’enologia i és pionera en la investigació multidisciplinari del món del vi.
Atreu estudiants de tot l’Estat que obtenen els títols de grau i hi realitzen doctorands o màsters.