Creix la diversitat d’espècies marines al voltant dels biòtops submergits en aigües del Port de Tarragona. S’han presentat els primers resultats d’aquesta iniciativa mediambiental que es va desenvolupar entre el setembre i el desembre de l’any passat, de la mà de la URV.

Llavors, es van fer tres immersions en tres ubicacions diferents: a la Punta del Miracle, en l’espai anomenat ‘Illa’, davant de l’Escullera o dic de Llevant i en un altre indret conegut com ‘Corba’. Segons el Port, els resultats mostren que tots els biòtops compten amb un dens recobriment per algues i fauna invertebrada macroscòpica, amb diversitat d’espècies. Es destaca la presència de pops, peixos diversos i postes d’ous de calamar.

Les estructures submergides a la Punta del Miracle són les que millor han resistit els embats dels corrents i les tempestes. Les ubicades a prop de l’Escullera han estat parcialment soterrades.

Durant aquest període d’immersió dels biòtops, un grup de professionals van fixar exemplars d’ostra plana a les estructures submergides per millorar la qualitat de l’aigua. Després d’un any, s’ha vist que no s’han aconseguit bons resultats amb la supervivència de Posidonia oceanica. No obstant això, en el cas de la Cymodocea nodosa els resultats són esperançadors, ja que s’ha produït una proliferació espontània de rizomes al voltant dels biòtops gràcies a la fixació del fons sorrenc que causen les estructures. Els responsables de l’acció mediambiental asseguren que, tenint en compte el nombre de biòtops submergits i l’impacte que han ocasionat, es podria plantejar la continuïtat del projecte duent a terme noves immersions.