La Creu Roja comença aquest mes la distribució de 226.238 kg d’aliments a la demarcació de Tarragona, que arribaran a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta partida forma part de la primera fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides 2021, posat en marxa pel ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través del Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA).

Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge. Els kits que es repartiran inclouen arròs, mongetes cuites, llet UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i conserves infantils de fruita i pollastre.

La Creu Roja durà a terme la distribució d’aliments a través de 12 assemblees locals de la demarcació de Tarragona i de 25 entitats associades al repartiment.

A més d’aquest important Programa d’Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb d’altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d’alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d’higiene.

Durant l’últim any, a causa de l’impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d’ajuda alimentària a Creu Roja s’han multiplicat per cinc.