Són els establiments que participen enguany a les jornades Tàrraco a Taula, que arriben a la seva dissetena edició amb més locals que mai i algunes novetats.
La iniciativa gastronòmica tindrà lloc del 15 al 25 de maig.
Enguany, per commemorar també el bimil·lenari de la mort d’August, es proposen plats amb productes més variats, cuinats de manera més elaborada. I és que durant l’època d’esplendor de l’emperador es va produir un boom gastronòmic perquè hi va haver un auge dels intercanvis comercials per la Mediterrània.
Així ho ha explicat el director de Tàrraco Viva, Magí Seritjol.
Un total de 19 restaurants prenen part a la iniciativa, impulsada per l’associació Tàrraco a Taula. Un dels seus presidents, Ramon Martí, del Llagut, ha destacat que una de les novetats es la presència al Camp de Mart els dos darrers caps de setmana del festival, on serviran tapes romanes maridades amb una edició especial de la cervesa Rosita. Costaran entre 3 i 5 euros. Martí recorda que cada any són més exigents amb ells mateixos.
Els restaurants oferiran plats o menús, aquests darrers a 25 o 35 euros, segons el local. El pa i el vi de l’època no faltaran a taula, així com molts altres productes que ja es cuinaven 2.000 anys enrere.