Victòria davant el líder, setmana relaxada i viatge amb les idees clares… o no tant. El Nàstic enfrontava l’encontre contra Unionistas de Salamanca amb una “mentalitat diferent i més motivada”, segons Dani Vidal. Però la idea a l’Estadi Reina Sofía va ser tot el contrari.

Els grana saltaven al camp amb la dificultat afegida pels locals d’un excés de reg, que va provocar la incomoditat dels tarragonins durant els primers minuts. L’excés de confiança també va provocar errors, i al minut 6 Unionistas aprofitava la poca contundència dels defensors per fer l’1-0. Ramiro rematava pràcticament sol de cap dins l’àrea petita i llençava un gerro d’aigua molt freda pels visitants.

Després d’aquesta acció, els de Dani Vidal desconnectaven del partit completament. Sense més opció que tocar horitzontalment, al minut 23, Losada aprofitava un nou error defensiu i rematava entre Varo i Dufur de manera picaresca per fer el 2-0.

El primer xut a porta del Gimnàstic arribava al minut 31 de mà de Jaume Jardí. Més de mitja hora van haver d’esperar els locals per notar el perill que sol generar el Nàstic, i que no va tornar-se a veure fins als últims deu minuts de partit.

La primera part es consolidava com la pitjor de tota la temporada amb diferència. Dani Vidal, desesperat, introduïa canvis tàctics al minut 38, substituint a Borja Martínez. Pablo Fernández també era substituït per lesió després d’un cop al nas. D’aquesta manera acabava una primera meitat apoteòsica i que prediria el que vindria després.

“És un partit que no és digne del meu equip, ni de l’escut que portem”

dani vidal

Els segons 45 minuts serien una còpia idèntica de la primera part, però menys intensa i més avorrida. L’horitzontalitat del Nàstic ajudava als locals, que van introduir tots els canvis progressivament per mantenir el resultat.

Només diversos contraatacs locals aturats per Varo passada l’hora de partit i els constants intents de Jardí de canviar el partit animaven a la dotzena d’aficionats desplaçats a Salamanca que van haver de viure un decebedor espectacle.

Els últims minuts van ser els més actius dels grana amb algun intent d’Andy, una bona falta aturada per Cacharrón des de la frontal de l’àrea i una ocasió de Gorostidi amb poc d’èxit.

“No he pogut fer arribar el missatge als jugadors. És igual tindre els 24 jugadors que no podíem”.

dani vidal

El partit acabava amb un Nàstic atònit, sense idees i amb ganes del pròxim partit a casa. Viatjar comença a ser el malson dels tarragonins aquesta temporada, i ja és una necessitat guanyar fora. El Nou Estadi és el fortí i el lloc de confort de l’equip, però la irregularitat minva a un equip que va iniciar com els àngels, i en poc més d’un mes, ha descendit als inferns de la categoria.