Descobertes al subsòl de Tarragona espècies pròpies d’Europa Central i el Cantàbric. L’han portat a terme els voluntaris de la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona (S.I.E.T.) a la cova urbana de la ciutat. Una cova que rebrà al juny un dels premis Ones Mediterrànies de la Fundació Mare Terra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La cova urbana de Tarragona es va descobrir per causalitat el 1996, quan una retroexcavadora que feia unes obres en un solar va punxar una galeria subterrània. La coincidència va fer que l’arquitecte de l’obra, aficionat a la muntanya, volgués investigar aquella descoberta que ha deixat diferents pous i unes galeries que recorren tota la ciutat.

El president de la SIET, Josep Lluís Almiñana, ha explicat que han hagut de restringir moltes de les visites que fan a la cova per la descoberta d’aquests aràcnids.

Pel que fa a la sequera, Almiñana ha indicat que el nivell d’aigua a la cova és més baix que l’habitual, però tampoc molt menys perquè l’aigua de la cova s’equilibra amb l’aigua del mar. El president ha expressat que continuen amb la voluntat de conèixer exactament les dimensions de molts pous i espais, però que el fang present dificulta la feina. També es marca l’objectiu de tornar en breu al pou de la plaça de la Font, que és un forat d’uns 40 o 50 metres.

El Premi Ones Mediterrani Atlàntic, atorgat per Mare Terra i el Port de Tarragona, es lliurarà a la Cova Urbana de Tarragona, gestionada de manera voluntària per la Societat d’investigacions Espeleològiques de Tarragona.

Més notícies: