Desenvolupada una plataforma d’acció comunitària per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental. El projecte, coordinat per l’Institut de Robòtica per a la Dependència, compta amb la col·laboració del grup de recerca en Robòtica i Visió Intel·ligents de la Universitat Rovira i Virgili, que ha sensoritzat pisos tutelats per determinar el comportament diari dels usuaris.
El projecte, anomenat Siempre Contigo, acaba de finalitzar la primera part de la prova pilot. Després d’iniciar-se a l’agost amb les primeres entrevistes a pacients, al setembre es va dur a terme la presentació i la pràctica d’ús d’apps i web per, finalment, fer l’anàlisi de les dades recollides a través dels testimonis d’aquestes vint persones, residents a Reus i Valls, per obtenir les primeres conclusions del projecte.
Mitjançant l’especialització de l’aplicació Never Alone en salut mental, Siempre Contigo explora la creació d’un nou model d’atenció social mitjançant una acció conjunta i coordinada amb persones amb problemes de salut mental, per prevenir, avaluar i actuar proactivament en la millora de la seva qualitat de vida, oferint els suports necessaris a cada moment i durant tot el cicle vital.
Més notícies:
- Déjà vu del Nàstic: es deixa empatar un altre cop un 2 a 0 contra el Lugo (2-2)
- Alerta per tempestes fortes al litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona
- Els Bombers preveuen extingir en les pròximes hores l’incendi de la nau de material de piscines Vilanova
- S’aixeca el confinament pel núvol tòxic a Cunit i Calafell però es mantenen recomanacions de precaució a Vilanova i la Geltrú
- Protecció Civil demana respectar el confinament i admet que és una mesura “garantista”: “Que tothom estigui tranquil”